Saturday, February 13, 2010

Anak MAMA ke? ;p

Kan dah cakap,aku ni anak mama. Hahaha. Aku tak kisah aih. hehe. Minggu lepas buat post @ entry sal tak balik rumah di Alor Star selama 2 bulan setengah. Baru 2 bulan ,dah kecoh. Haha. Biarin aja. :p
Pastu kemaren exam math dekat dewan. Orang cuti raya,kita exam (padahal bukan kita yang raya pon.haha) Then,dok teringat la kat mama. Petang Jumaat tu, pkoi 4 30 petang kot haa. Lebih kurang lagutu la kiranya. Pastu mama tanya camni:


mama: dok buat apa?
aku: dok tidoq.ma kat mana ttu?
mama: dok di rumah la.awat paseipa?
aku: yaka,bunyi lain ja kot belakang tu
mama: dak aih,dok di rumah la
(senyap sekejap)
mama; haa,baguihla ,pi tidoq.nanti pening pulak kepala abang nak exam esok ni ha.dok buat kerja dok tidoq selalu sangat,nanti jadi biul
aku:oh,hmm.ok
.....


Time tu memang r,rindu gila kat mama. Yang peliknya kan,masa mama cakap dok kat rumah tu,aku dapat rasa bunyi angin yang dok bunyi masa mama cakap dengan aku tu,macam angin masa kita naik kereta atau bas dengan keadaan pecutan dan halaju kenderaan yang tinggi. Mula-mula dok ingat mama nak mai sini. Tapi,tak mungkinla.Sebab mama tak habaq apa pon. Takpala. Aku teruskanla tidooo. Dan tidooo.

Pukul 9 sampai 11setengah malam,aku sambung la balik study math untu exam pada hari sabtu kan. So,aku hantaq la mesej kat mama," ma doa kat abg naa,besok gerak abg awai tau. Exam abg start pukul 9" Pastu mama reply balik,"takpala mama doa,abg pi la tidoq". OK,pastu ayat last sekali tak tahan" ma dah semakin hampir dengan abg". Aku reply," Aik?" (mcm terkejut la,memang terkejut pon.haha) Pastu ma tak reply. Aku call adik aku yang kat Kedah.

aku: weh bangah,mama ada dak?
bangah : ada,dok lam bilik.
aku: yaka? aku rasa macam mama mai kat aku ja ni
bangah: aih,tadak aih.mama dok lam ilik nuuu
aku: yaka,ooo.Takpa-takpa.aku ingat mama mai sini
bangah: dak aih,ma dok lam bilik
aku:ok2.samekom


pastu,mama send mesej," ma dok kat hotel Pan Pacific ni". Mak aii!!! Tersedu aku, Terus aku call,buat 3g. Huhu. Masa tu,terharu,tersebak semua ada. Ayaq mata dah meleleh dah. Huhuu. Pastu sembangla pa yang patut. Haha. Sensored sikit. Haha. Abes tu,abes video call,aku pun straight study sampai ke pagi besok. Huhu. Takleh tido sebab teringat kat buku. huhu.

Abes exam,pukul 12,terus mama,paksu,ciknah,makteh,pakcik mai ambik aku di UIA. Pastu,terus pi jalan2. Haha. Yang lawaknya,baju exam pon tak tukar, kalkulator pun bawak sekali. Hahaha. Pi SOGO la,shopping HANDBAG. Kat situ kan tetiap hari SALE !! Haha. Syurga membeli belah la kat JALAN TAR tu ha,semua benda ada. Bawak buku cek pun boleh habis kalau nak shopping kat situ. Bayangkan,bejalan dari pkul 2 stengah sampai pukul 6 !! Ahaha,mau tercabbut lutut,kaki bejalan.Huhu. Ada la paksu beli baju kat ku di REJECT SHOP.Thankx paksu. Hehehe. Bertuah aku. Hehe...

Abes tu, pi la pulak umah bang ji and kak hazirah di bangi a.k.a. Sungai Merap. Jumpa la pemily pak long. Orang Sungai Jagong sampai awai lagi wey !! Haha. Dengan maklong,paklong,pijah,cekirah dengan awang muni .Awai lagi depa sampai rupanya. hUHu.. Itulah,hari2 yang paling bes !! Dapat jumpa cabai tumbuk version Kedah punya !!! Haha. 2 bulan tak jumpa,mengidam gila !! Huhu. Sorry la,tak sempay tangkap gamba utk di_share. Coz happy sesangat kemaren.

haaa,tapi ni ada la sebijik gambar pak long n family di umah bang ji.. hehehee...



ni sajak utk ibu:
" Biar hilang seorang awek,
Tapi aku tak sanggup hilang seorang MAMA,
Biar ditinggal awek,
Tapi aku tak sanggup ditinggal oleh seorang AYAH.. "






~ I LOVE YOU MAMA , AYAH, MY BIG FAMILY,DARI PAK LONG SAMPAI PAK SU~

3 comments:

Roxy Zai said...

hargailah ibu bapa kita selagi mereka ada di dunia..^_^

husna said...

huhu..jeles2..bila ada org nk wat seprise kt aku ni???
huhu..T_T

AmeerKaromi said...

hhahahaha...nnt aku pi.. ;p