Monday, June 22, 2009

# ADAM & HAWA....sape da bce??sinopsis dia cmane?


Sinopsis : ADAM & HAWA

Ain Hawani, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam pakza dan tanpa rela.

Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.

Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Masjidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain?

Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin di simpan hati tak tertanggung.

Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi....

5 comments:

Anonymous said...

cm bez jea..

Anonymous said...

best!!dah baca...tapi tak ingat sgt sinopsis dia la...
give it a try...
Maybe u'll find it interesting..

mama_ieta said...

utk makluman awk..novel nie mmg best..dr cetakan yg pertama tahun 2005...sy mmg suka dgn jalan cerita noevl ini..tambah2 lg penulisnya..mmg sy ikuti...novel yg paling saya sukai..mmg bestt...

fathiah raihana said...

salam ..
ah cte nieh siok glerr .. !
:DD

besh law ade laki cm2 ..

karomeo89 said...

ade je laki cmtu awk,.,.


doa je kat Allah.,.,

insyaallah u will get HIM.,.

;))